Hijaluron i botox
juvederm
juvederm

Hijaluron i botox

Hijaluronska kiselina nalazi se u našoj koži kao prirodni sastav. Mlađa koža sadrži veću koncentraciju hijaluronske kiseline. Procesom starenja dolazi do smanjenja hijaluronske kiseline i kolagena što dovodi do nastanka suhe kože i pojave bora. Lice nam gubi na volumenu i koža kao da se “objesi” i klone. To ne mora biti tako.
Imamo rješenje kako vratit prirodan izgled. Usnice mogu vratit svoju puninu ili ako postoji asimetrija možemo ju ispraviti “fillerima”. Pravi prijevod za “fillere” bi bio “punjač” što znači da oni popunjavaju bore. Nestaju bore oko usnica, nestaje nazolabijalna brazda “peglamo bore”. Koristimo Juvederm koji za razliku od ostalih proizvođača sadrži anestetik pa nema boli i djeluje kao vazokonstriktor (steže krvne žile) pa se nakon zahvata pacijent vraća u normalnu kolotečinu života. Juvederm ne izaziva alergijske reakcije organizma. Još jedna prednost je i minimalan broj uboda.

Botox je prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum. U medicini se koristi deset godina. Botox blokira rad pojedinih mišića koji su zaslužni za mimiku lica. Na taj način uklanjamo bore na licu. Botox ima lokalno djelovanje što znači da tamo gdje ga apliciramo tu djeluje.